Officiële opening dagcentrum 4Hoog in Wijgmaal

Officiële opening dagcentrum 4Hoog in Wijgmaal

Officiële opening dagcentrum 4Hoog in Wijgmaal

Adem

Zaterdag 27 april openden we officieel ons dagcentrum 4Hoog in Wijgmaal. Het Kolveniershof verhuisde eind januari van centrum Leuven naar de vierde verdieping in het hoofdkantoor van Ferm. De cliënten voelen zich intussen thuis op het schoon verdiep en wilden hun nieuwe stek graag aan iedereen laten zien. Het was een feest!
Over de middag verwelkomden we 100 wandelaars die de buurt verkenden en op verschillende stops iets te eten of te drinken kregen.

In de namiddag openden we dan écht ons dagcentrum, met speeches, een hapje en een drankje én onze cliënten die een rondleiding gaven in hun nieuwe stek.

Monique De Dobbeleer, directeur van Ferm, beklemtoonde de meerwaarde van onze samenwerking: hoe onze cliënten op dinsdag en donderdag soep maken voor de Ferm-collega’s en hoe er daardoor meer mensen op kantoor komen werken. Soep maken, het lijkt iets klein maar werkt zo verbindend. Er zit nog veel meer samenwerking aan te komen. Dat is wel zeker. We voelen ons alleszins “Ferm Welkom”!
Mohamed Ridouani, burgemeester van Leuven, benadrukte evenzeer het belang van samenwerkingen in het middenveld en drukte zijn waardering uit voor onze inspanningen om de buurt in te trekken. Zo zijn onze cliënten ook al aan het werk in de cafetaria van WZC Wijgmaalbroek en gaan ze wekelijks sporten in sporthal Ymeria.
Wij hopen alvast dat we binnenkort nog veel meer de buurt kunnen intrekken, dat we verbindingen kunnen leggen met buurtbewoners, de Steinerschool,…

Onze directeur, Erik Vanwoensel, dankte nog uitgebreid de Lions Club Fiere Margriet en Lions Club Erasmus Leuven voor hun financiële steun, zodat we nu een volledig ingerichte snoezelkamer hebben en de vrijwilligers van de buurtbar in Hal5 schonken hun opbrengst zodat we yogamateriaal konden aankopen. We blijven dankbaar voor deze steun.

Adem

Adem

Overzicht