kleinschalig wonen

kleinschalig wonen

kleinschalig wonen

De Klinke+ is een kleinschalige wooneenheid voor jongeren. Ze maakt deel uit van het Sociopolisproject in het WZC Annuntiaten in Heverlee.

Voor wie?

Ben je tussen 16 en 25 jaar? Vertrek je uit een leefgroep of wil je weg uit een lastige thuissituatie? Zou je zelfstandig willen wonen en wil je daar ondersteuning bij?

  • De Klinke+ heeft 4 studio's die erkend zijn als KWE (kleinschalige wooneenheid). Enkel jongeren die via de integrale toegangspoort een erkenning kregen voor kleinschalig wonen (module onder bijzondere jeugdzorg) komen hiervoor in aanmerking.
  • Daarnaast zijn er 3 studio's voor jongeren die, naast een woonnood, eveneens ondersteuning nodig hebben op alle domeinen die samenhangen met zelfstandig wonen. Zij hebben geen erkenning nodig voor kleinschalig wonen, maar wel een erkenning voor ondersteuning vanuit het VAPH (mobiele en ambulante ondersteuning, een convenant of een PVB).
  • Voor alle jongeren die in de Klinke+ verblijven moet er bekeken worden welke middelen ze ter beschikking hebben om hun huur en leefkosten te betalen (minimaal het equivalent van het leefloon). Dit bekijken we bij aanmelding.

 

Wat houdt het in?

De Klinke+ bestaat uit 7 studio's met eigen sanitair, een gemeenschappelijke keuken en living. Op dezelfde verdieping zijn er ook 8 studenten op kot. Het woonzorgcentrum verhuurt de studio's en de begeleiding gebeurt door medewerkers van Adem. Het Sociopolisproject zet sterk in op verbinding tussen al wie in het WZC woont (de gebruikers van het WZC, het personeel en al de jongeren).

We vertrekken van jouw vraag en houden hierbij rekening met de vragen van ouders en netwerk. We bieden individuele ondersteuning op verschillende levensdomeinen:

  • huishoudelijke taken
  • zelfzorg
  • administratie en financiën
  • invullen van je vrije tijd
  • omgaan met je gevoelens
  • het uitbouwen van een netwerk

Daarnaast begeleiden we je ook in het samenleven in groep. Je leeft immers samen met andere jongeren en studenten op een bijzondere site. Op afgesproken momenten zijn er groepsgesprekken.

De begeleiding is op weekdagen overdag zo goed als dagelijks aanwezig. Op andere momenten is er telefonische permanentie.

Hoe verloopt het?

Alles begint met een seintje van jou. Je kan ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.

We maken tijd voor een kennismakingsgesprek.

We luisteren naar jouw vragen.

We zoeken naar de beste ondersteuning voor jou.

Waar?

klinke+
Naamsesteenweg 353, 3001 Heverlee
  • kleinschalig wonen
Overzicht
016 46 89 11
info@ademvzw.be