groepswonen

groepswonen

groepswonen

Hoe je wil wonen, is voor iedereen anders. Geniet je van gezelschap en vind je het fijn om ruimtes te delen? Kies je ervoor om samen te leven in een kleine groep? Dan is groepswonen iets voor jou.

Voor wie?

Ben je meer dan 18 jaar en heb je een licht tot ernstig verstandelijke beperking? Ben je op zoek zijn naar een plek waar altijd iemand aanwezig is om je te ondersteunen?

Wat houdt het in?

Adem heeft 3 huizen (in Leuven, in Bierbeek en in Wezemaal) met groepswonen. Bij groepswonen heb je een eigen kamer waar je tijd en ruimte voor jezelf hebt maar je deelt gemeenschappelijke leefruimtes. Er is steeds begeleiding aanwezig die naar je luistert, je steunt en helpt om je talenten te ontplooien. Je hebt een aandachtsbegeleider die met je in dialoog gaat over wat je belangrijk vindt, wilt bereiken en hoe je dat wil doen. Je kan elke vraag stellen. We betrekken daar je familie of je netwerk actief bij.

Overdag kan je gaan werken in een beschutte werkplaats of in het gewone arbeidscircuit. Als dat niet haalbaar is, kan je voor je een zinvolle invulling van je dag terecht in ons dagatelier en/of op begeleid werk.

Hoe verloopt het?

Alles begint met een seintje van jou. Je kan ons bellen, mailen of het contactformulier invullen.

We maken tijd voor een kennismakingsgesprek.

We luisteren naar jouw vragen.

We zoeken naar de beste ondersteuning voor jou.

Waar?

de philipslaan
Philipslaan 1, 3001 Heverlee
  • groepswonen
de vlasselaar
Klein Vlasselaar 3, 3111 Wezemaal
  • korte zorg +18
  • begeleid werk
  • dagatelier
  • groepswonen
de vinaaf
Vinaafstraat 31b, 3360 Opvelp (Bierbeek)
  • groepswonen
Overzicht
016 46 89 11
info@ademvzw.be