Reisbureau Ardio

Reisbureau Ardio

Reisbureau Ardio

Met een groep cliënten gingen we tien maanden aan de slag rond het thema vakantie. De inzichten van de groep werden vertaald in een map, en die is eindelijk klaar. De VAKmap helpt je om stap voor stap je vakantie te plannen.

Wat?

Ardio, de dienst ondersteuning aan huis van Adem, begeleidt mensen met een beperking die zelfstandig wonen. Een keer per jaar gaan we met een groep cliënten op weekend. Even weg van alle zorgen! Genieten met volle teugen, in het gezelschap van oude en nieuwe bekenden.
Omdat we geloven dat onze cliënten intussen best wel wat kennis hebben om zelf zo’n weekend te plannen, startten we een vormingstraject op met als doel samen ons eigen
weekend te organiseren. We kregen hierbij financiële steun van de Vlaamse Overheid. Ons groepje doopten we ‘Reisbureau Ardio’ en we kwamen een aantal keren samen:
“Hoe begin je daar nu aan, aan zo’n weekend organiseren? Vinden we een locatie die iedereen goed vindt? Wat mogen we zeker niet vergeten?”
Onder leiding van vormingsdienst Pasform lukte het de groep om stap voor stap toe te werken naar ons eigen weekendje weg.

De kennis die onze cliënten opbouwden, willen we nu graag met jou delen.
In de VAKmap vind je een fiche van elke stap die we hebben gezet.
Daarbij geven we tips die ons belangrijk lijken. Zo kan ook jij, alleen of met een begeleider, je eigen vakantie plannen.
Je kan de map hier gratis downloaden.
Zo kan je elke fiche meer dan één keer invullen.
Je kan de VAKmap natuurlijk ook gebruiken om, net zoals ons, met een groep of als koppel samen een vakantie te organiseren. Dan is het belangrijk om rekening te houden met elkaar.
Iedereen is anders en iedereen heeft zijn mening. Wij namen in Reisbureau Ardio de tijd om naar elkaar te luisteren, en als het nodig was stemden we erover.
Hoe dan ook… waar je ook heen gaat, met wie je er tussenuit trekt, en wat je ook gaat doen: we wensen je alvast een goeie reis!

Overzicht
016 46 89 11
info@ademvzw.be