Terugblik op een ‘Happy’-sessie

Terugblik op een ‘Happy’-sessie

Terugblik op een 'Happy'-sessie

Adem

Miek is een dame die het ganse jaar door naarstig naait en sjaals maar ook zelfgemaakte kinderkleding verkoopt ten voordele van Adem. Ze schenkt telkens haar ganse opbrengst aan projecten in onze organisatie. We zijn haar er erg dankbaar voor.

De laatste opbrengst gebruikten we om een nieuw zadel te kopen voor Gigi, ons therapiepaard in het project EquiCanis. Om haar te bedanken, nodigden we haar en haar kleindochters uit voor een bezoekje en testrit. Ze blikken zeer tevreden terug, blijkt uit het mailtje dat we van Miek kregen.

“Vorige week hebben mijn kleindochters een heerlijke voormiddag doorgebracht dankzij jullie! Dikke dankjewel daarvoor!

Mijn vraag om het therapie-zadel voor Gigi eens te mogen bekijken samen met mijn kleindochters werd meteen verruimd tot een echte sessie met de paarden bij De Wissel / EquiCanis.

We mochten eerst kennismaken met de drie paarden die allemaal groot leken voor kleine meisjes van 5 en 8 die tot nu toe alleen mini-pony’s kenden. Ze kozen voor Happy! Rustig starten met eten geven, drogen en kammen. Het was verbazend om te zien hoe snel de meisjes vertrouwd werden met Happy, een fijn paard dat aan kinderen gewend is. Hoeven kuisen, manen kammen en de staart vlechten…het volgde elkaar harmonisch op. En de 8-jarige meisjes verlegden hun grenzen verder door meerdere ritjes te paard te doen. Ook onze kleinste zette de nodige stapjes door vrolijk mee te huppelen.

De rustige en deskundige begeleiding van Marein was hierbij essentieel: het was zo fijn om te zien hoe zij meteen contact maakt met de meisjes, hen terloops veel bijleert en hen bij elk klein stapje betrekt.

Besluit ‘s avonds in bed: ‘wij willen Happy maar wel met die mevrouw erbij’!

Deze oma heeft er evenveel van genoten als de meisjes!”

Adem

Adem

Overzicht