Kim en Jozef aan de slag in Adem

Kim en Jozef aan de slag in Adem

Kim en Jozef aan de slag in Adem

Adem

Kim en Jozef zijn twee jongvolwassenen die wonen in de Philipslaan. Ze zijn jong en ambitieus. Hun aandachtsbegeleider zocht samen met hen naar werk en dat vonden ze bij… Adem.

Kim is een bezige bij. Op maandag volgt ze tekenles. Dinsdag, woensdag en vrijdag is ze actief in Ku-Bus, onze mobiele dagondersteuning. Donderdag werkt ze bij Adem en op zondag voetbalt ze.

Kim mag op donderdag mee met Jimmy, onze schilder. Ze verdelen de taken onder hun twee. Jimmy geeft haar veel vrijheid. Ze plakt af, schildert muren, kastjes,… Zowat alles wat er moet geschilderd worden, mag ze onder handen nemen.

Ze glundert als ze vertelt over de vrijheid en verantwoordelijkheid die ze krijgt tijdens haar werk. Het doet haar zichtbaar deugd.

Jozef kwam al een tijdje naar de dagateliers van de Lovenier. Toen ze daar, in volle voorbereiding op ons Groot Feest in oktober, klusjes aan het doen waren, viel de werklust van Jozef op. Van het een kwam het ander en Jozef mocht vanaf november 3 halve dagen per week aan de slag bij de technische dienst van Adem. Doordat we volop aan het renoveren en verbouwen zijn, ligt er meer dan genoeg werk op de plank. Hij mag afbreken, meubelen in elkaar steken, verhuizen… Elke dag is opnieuw een verrassing. Als hij toekomt, liggen zijn opdrachten klaar.

Nu het weer lente is, kan hij binnenkort ook weer aan de slag bij een tuinaanlegger. Hij kijkt er al naar uit.

Zinvol werk leveren en mensen kunnen helpen,… de droom van Jozef en Kim is waargemaakt!

Picture of Adem

Adem

Overzicht