Zot van reizen!

Zot van reizen!

Zot van reizen!

Adem

Ik ben Marie-José en ik woon al lang in Adem. Al sinds ik een kindje was, zat ik op internaat in Lovenjoel, samen met mijn zussen.

Ik ga héél  héél graag op reis. Vroeger ging ik op reis met De Kei en daarna ook met Het Rode Kruis. Nu ga ik al bijna 10 jaar op reis met Metgezel, een organisatie uit Veurne. Dat is kort bij de Belgische kust. Meestal kies ik 3 reizen per jaar. Ik ga het liefst naar de zee. Ik ben ook al naar Frankrijk en Nederland geweest.  

Ik lig er van wakker om de nieuwe brochure te krijgen en dan reizen te kiezen! Zo spannend voor mij.

Mijn aandachtbegeleider schrijft mij dan in, via de computer en dan afwachten of ik gekozen word en mee kan.

We krijgen op voorhand een vakantieboekje met uitleg van de activiteiten en een lijstje om onze valies te pakken. Ik neem dan mijn medicatie mee en extra zakgeld.

De taxi komt mij halen in Wezemaal, in De Vlasselaar, en brengt mij met mijn valies en rugzak en rolstoel naar het hotel of vakantiehuis.

Er is altijd een thema op reis: ‘Uitwaaien aan zee’, ‘Genieten met al je zintuigen’, ‘Boerderij vakantie’, ‘Muziek en feest’, ‘Winters relaxen’ : alles is leuk. Ik heb vaak dezelfde begeleiding, dat is plezant en gemakkelijk want we kennen elkaar. Er komt dan ook elke dag thuisverpleging mij ’s morgens douchen en helpen in het vakantiehuis. We knutselen veel op vakantie, we gaan iets drinken en pannenkoeken of een ijsje eten en er is altijd lekker warm eten. Ik ga ook graag winkelen aan zee of naar de markt en dan koop ik nieuwe kleren. Tijdens de reis worden er foto’s gemaakt en in het boekje geplakt. De foto’s komen ook op de computer, op Facebook. Zoek ‘WVA-Metgezel vakanties’ maar eens op, dan zie je mooie foto’s van blije mensen.

Ik schrijf graag kaartjes naar mijn zussen, familie, coach en vrienden.

Ik hoop nog veel jaren mee op reis te kunnen.

Picture of Adem

Adem

Overzicht