uit het leven gegrepen: ervaring van een vrijwilliger

uit het leven gegrepen: ervaring van een vrijwilliger

uit het leven gegrepen: ervaring van een vrijwilliger

Adem

Zorgzaam Bierbeek is een gezamenlijk project van Adem en de gemeente Bierbeek. Met het project willen we de inwoners uitdagen om van Bierbeek een zorgzame gemeente te maken, met wederzijdse betrokkenheid op elkaar. Ondertussen zijn we ongeveer een half jaar bezig en zijn de eerste duo’s een feit. Jongere van Adem en Bierbekenaar vinden mekaar om samen dingen te doen. Dat ze allebei blij zijn met hun match, lezen we in onderstaande getuigenis.

“Hoewel hij in de voormiddag al met school was gaan zwemmen, stond M. te wachten tot ik toekwam rond 16:00.

M. is een echte jongen van 10 jaar, geen gêne om vragen te stellen, babbelt voluit, is nieuwsgierig en vinnig voor alles wat hij op de wandeling van Klein Park tot Groot Park tegenkomt. Hij wil alles begrijpen en lezen wat hij maar tegenkomt.

Nadat M. in het kleedhokje zelf zijn plan trok, sprong hij zonder aarzelen in het water hoewel hij nergens echt goed kan staan. Daar had hij trouwens vooraf schrik voor!

Ik ben eerder het type dat baantjes trekt in het zwembad. Gelukkig had ik eraan gedacht om een speel-watermatras van de kleinkinderen mee te nemen en lag er nog een bal in de kleedhokjes, want het is (uiteraard) het spelen in het water dat hij leuk vindt. We gooiden met de bal naar elkaar en sprongen van de rand naar de matras.

Uiteraard moesten we ook op ontdekking in de sauna. Maar daar was het snel veel te warm om uit te houden, zeker nadat hij water goot over de hete stenen en er veel stoom verscheen.

Na een uurtje kleedden we ons weer om en vertrokken richting Klein Park. Natuurlijk was ik vergeten om een knabbel of zoiets mee te nemen want “als ik gezwommen heb, dan heb ik altijd een hongertje.” 😊 Boodschap begrepen! Dat mag ik dus volgende keer zeker niet vergeten.

Het was voor ons beiden een zeer leuke, aangename eerste activiteit die zeker voor herhaling vatbaar is. We spraken af om elke 2 weken op woensdag te gaan zwemmen.”  

Heb je ook zin om je te engageren in Zorgzaam Bierbeek? Stuur dan zeker een mailtje naar Nele Ginkels (nele.ginkels@ademvzw.be).

Adem

Adem

Overzicht