een warme vrijwilliger

een warme vrijwilliger

een warme vrijwilliger

Adem

Lieselotte reageerde op een vrijwilligersvacature die we plaatsten op www.giveaday.be. Wat volgde was een kennismakingsgesprek waarin we mekaar wat beter leerden kennen en peilden naar wederzijdse verwachtingen en interesses bij Lieselotte. Ze wilde alles proberen maar kreeg uiteindelijk een match in het project Zorgzaam Bierbeek.

Af en toe doet ze vervoer. Dat betekent dat ze kinderen naar activiteiten brengt als ze er zelf niet geraken. Daardoor kunnen onze medewerkers zich focussen op hun kerntaak in de leefgroep. Elke woensdagnamiddag schenkt ze haar tijd aan Samira. Samira is 19 en verblijft in een van onze leefgroepen. De ene week doen ze iets samen met haar 2 kinderen (van 13 en 14 jaar). De andere week krijgt Samira alle aandacht en doen ze iets met hun twee.

Op voorhand had Lieselotte de bezorgdheid dat haar wekelijks engagement te vermoeiend zou zijn en druk op haar zou leggen maar ondertussen is het absolute tegendeel bewezen. Elke woensdag is pure ontspanning: samen ontspannen, samen lachen… echt iets om naar uit te kijken.

Ze kan het alleen maar aanraden. De band die je opbouwt en samen smeedt, is ongelooflijk en geeft zóveel voldoening! Wetende dat je iets kan betekenen voor een jongere door hem of haar een extra thuis te geven, is een zeer fijn gevoel. 

Ook zin om te vrijwilligen? Neem een kijkje op www.ademvzw.be/vrijwilligers voor de vrijwilligersvacatures of stuur een mailtje naar vrijwilligers@ademvzw.be om samen te kijken of we een match vinden tussen jou en Adem.

Adem

Adem

Overzicht