Opening zorgfietsroute

Opening zorgfietsroute

Opening zorgfietsroute

Info

Op zondag 11 juni om 11 u wordt er een nieuwe fietsroute ingehuldigd: de zorgfietsroute. Deze zorgfietsroute is een samenwerking tussen een aantal zorginstellingen en sociale initiatieven van de gemeente Bierbeek.

Integratie van zorginstellingen in de buurt

Bierbeek is gekend voor zijn warme en zorgzame buurten. Met dit project brengen we de buurten dichterbij de Bierbeekse zorginstellingen en omgekeerd. Dit project verhoogt ook de samenwerking en de solidariteit tussen de verschillende zorginstellingen.  De deelnemende zorginstellingen zijn: Sint-Kamillus-Adem-Savooi-d’Eycken Brug-Amber-Herpendalvallei-Ruisbroekmolen-Bistro de Borre.

Gezondheidsvoordelen van sport

Want… bewegen en sport is een belangrijk onderdeel van zorg. Fietsen, net als andere sporten, heeft niet alleen een positief effect op het fysieke welbevinden maar ook op het mentale welzijn. Meer en meer artsen raden immers sporten aan in plaats van medicatie.

Lancering fietsroute op zondag 11 juni

Op 11 juni om 11 u wordt de zorgfietsroute officieel gelanceerd op het domein van Sint-Kamillus. Alle deelnemende organisaties zullen die dag een activiteit voorzien op hun campus tot 17 u. Er is ook de mogelijkheid om een picknickmand te bestellen. Deze worden geleverd op twee verschillende plaatsen: Sint-Kamillus (Krijkelberg, Bierbeek) en PVT Salvenbos (Naamsesteenweg, Heverlee).

Looptijd

Start: 11 juni 2023
Loopt af: 11 juni 2023
Overzicht